Alkotás? Gyerekjáték!

Kreatív kölykök, pepecselős porontyok, csecsebecséket csináló csemeték, gyurmázós gyerkőcök, és ti mindannyian, kedves gyerekek, akik szerettek alkotni! Elindult a Meska alkotópályázata gyerekeknek, amelynek során értékes ajándékokat nyerhettek alkotásaitokkal! Hogy miért? Mert a kézműves alkotók is gondolnak az utánpótlás-csapatra!

Az alkotópályázaton 3-14 éves gyerekek vehetnek részt szabadon választott technikával kivitelezett, saját kezű alkotásaikkal (egyedül a fotó és a számítógépes grafika van kizárva a versenyből). A Meska színes univerzumában számos példát találsz rá, hogy milyen alapanyagokat lehet felhasználni egy alkotáshoz. Nem baj, ha a rajzzal hadilábon állsz, mert ha például az agyagozással, a gyurmázással, a ragasztással vagy a varrással közeli barátságban vagy, akkor máris kezdheted a kreatív munkát a nyereményért – de menjünk csak szépen, sorjában!

 

A pályázaton való részvételhez ezen kívül nem kell más, mint egy meskás regisztrációval rendelkező felnőtt, aki majd feltölti a pályázatot (a regisztráció a honlapon két percet vesz igénybe), valamint egy nagy adag ihlet. Hogy az ihletnek megadjuk a kezdőlöketet, íme öt téma az alkotásokhoz – válaszd ki a legszimpatikusabbat, és annak alapján dolgozz!

 

♦       Meska a családban – a Meska, az alkotás, vagy a kézművesség szerepe a családom életében.

♦         A Meska kabalái – a Meskamadarak gyerekszemmel

♦         Ha megnyerném ezt a terméket… – mihez kezdenék a kiválasztott ajándékkal?

♦         Óvjuk, védjük alkotással… a környezetet!

♦         Óvjuk, védjük alkotással… a hagyományokat!

 

A pályázat menete nagyon egyszerű:

 

A Meska.hu honlapján az Alkotópályázat oldalára lépve egy virtuális szekrény előtt találod magad, ahonnan kiválaszthatod a számodra leginkább vonzó ajándékot, amiért szívesen játszanál (egy gyermek legfeljebb két termékre pályázhat 1-1 pályaművel).

Készítsd el az alkotást az egyik megadott témától megihletve, és kérd meg egy felnőtt rokonod, hogy fotózza le (persze te is fotózhatsz, ha jól bánsz a fényképezőgéppel).

 

A fotót a meskás regisztrációval rendelkező felnőtt rokon tölti fel a pályázati adatlapra, ami a többi pályázóéval együtt az alkotópályázat oldalán bárki számára megtekinthető. Innentől kezdve versenyben van a munka!

A kiválasztott ajándékot az nyeri, aki az alkotásáért a legtöbb szavazatot kapja július 15-ig (a szavazáshoz szintén regisztráció szükséges – egy regisztrált felhasználó naponta egyszer szavazhat, legfeljebb két pályaműre).

 

A pályázat nem titkolt célja, hogy nyilvánosságot teremtsen a legfiatalabb tehetségek ígéretes műveinek, hiszen a szavazatgyűjtés közben ezek az alkotások a közösségi oldalakon és az e-mailen keresztüli virtuális ajánlások révén számos emberhez eljutnak!

Játszol velünk? Alkotunk valami maradandót? Klikk ide!

 

A pályázat kezdete: 2012. június 5.

A pályázat vége: 2012. július 15.

 

Végezetül: kedves szülők, ugye nem felejtitek el tolmácsolni gyermekeiteknek ezt a páratlan lehetőséget? Mert alkotni gyerekjáték!