Főzzünk forró csokit házilag!

A forró csokoládé az édességek édessége, a csokoládérajongók nagy kedvence. Egy hideg őszi vagy téli estén nem sok jobb dolog van ennél! Vaníliarúddal vaníliásra, őrölt chilivel enyhén csípősre bolondítható, de persze próbálkozhatunk a karamellás, esetleg mentás verzióval is! Íme az alaprecept.

 

 

Hozzávalók:

 

500 ml habtejszín (30-32%-os)
100 ml 2,8%-os tej
200 g étcsokoládé (53%-os)
80 g barnacukor
 
A díszítéshez:
tejszínhab
étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)
 
Elkészítés:
 
Egy lábasban a tejszínt, a tejet és a barnacukrot lassú tűzön, időnként megkeverve felforraljuk. Közben a csokoládét aprítsuk fel.
 
 

Ha felforrt, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett még egyszer felforraljuk.

 

Ha felforrt, levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén botmixerrel turmixolhatjuk kicsit, ha nem oldódik fel teljesen a csokoládé. Végül poharakba adagolva esetleg tejszínhabbal díszítve kínáljuk.