Hogy készül a levendula buzogány?
Mindig is tudni akartad, hogyan készülnek az illatos levendula buzogányok? Most elárulom, én hogyan készítem az enyémeket...Az angol fajtából, ami most virágzik, kifejezetten szépeket fonhatsz!
Amire szükséges lesz egy buzogányhoz:
- 11 nagy vagy 22 kisebb levendula - metszőolló - olló - szatén szalag (kb. 1,5 m)
|
|
Első lépésben rendezd el a levendulákat úgy, hogy a virágok alja egy helyre essen. Tépj le minden felesleges levelet. | |
Ezután kösd meg a levendulákat szorosan a szatén szalaggal a virágok tövénél. | |
Ezután fordítsd magad felé a virágokat, majd kezdd el egyesével lehajtani a szárakat, oly módon, hogy a szatén szalagot egyszer az egyik szár felett, aztán a következő szár alatt vezeted át. | |
Haladj így körbe, ügyelve rá, hogy minél szorosabb legyen a fonás. | |
Amikor elfogytak a virágok, húzd össze szorosan a szalagot, majd rögzítsd csomóval. | |
Ezután hagyhatod így is a szalagot, de körbe is tekerheted a megmaradt szárakat lazábban vagy szorosabban. | |
Természetesen nem csak lila szalaggal szép, a buzogány sokféle színből jól mutat!
A buzogány előnye, hogy sokáig megőrzi az illatát és nem hullik. Ha egy idő után gyengülne az illat, csak nyomkodd meg kicsit a buzogányt, és az illóolajok ismét érezhetővé válnak ;) |