Valentin napi szívecskés cupcake!

A cupcake tulajdonképpen egy muffin, aminek vajkrém vagy hab van a tetején. A krém lehet színes is, és minél díszesebb a süti, annál jobb! A cupcake-őrület az USA-ból indult, és nem véletlen, hogy már hozzánk is begyűrűzött, hiszen nemcsak az ízlelőbimbókat kényeztetik el ezek az apró sütik, hanem a szemet is! A cupcake-t az angolok tündértortának hívják, és éppen illik is rá ez a bájos elnevezés! Most megmutatjuk, hogyan készíthetsz szívecske formájú cupcake-ket, akár Valentin napra!

 

Hozzávalók 12 darabhoz:

 

10 dkg vaj

3/4 bögre cukor

3 tojás

1 bögre liszt

fél csomag sütőpor

vanília vagy vaníliás cukor

 

A krémhez:

15 dkg vaj

25 dkg porcukor

kevés víz

 

A szív formához: üveggolyók (pl. 100 Ft-os boltból)

A lágy vajat keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat. Kézi habverővel keverd simára. Apránként add hozzá a lisztet és a sütőport. Keverd simára. Ha szeretnél valamilyen plusz „belevalót”, add hozzá azt is. Adagold a tésztát papírkapszlikba.

 

Egy formába egy evőkanálnyit tegyél, majd óvatosan tegyél egy üveggolyót a papír mellé! Nem előmelegített sütőben süsd, (az üveggolyókkal együtt) amíg aranybarna nem lesz.

(ha rögtön forró sütőbe teszed, az üveggolyók szétpattanhatnak!)

A krémhez a lágy vajat keverd habosra a cukor egyik felével, adj hozzá egy evőkanál vizet, alaposan keverd el; a legjobb, ha kézi habverővel dolgozol. Fokozatosan dolgozd hozzá a porcukor másik felét. A cupcake lényege, hogy minél színesebb legyen, ezért az alapkrémet megszínezheted ételfestékkel, keverhetsz bele gyümölcspürét, aromákat, vagy színezheted kakaóval is. A színes cukorgyöngyök és csokipasztillák is igencsak feldobják a sütit, ne fogd vissza a fantáziádat!

 

Miután összedolgoztad a krémet, tedd habzsákba, és a kihűlt muffinok tetejére nyomj belőle, majd díszítsd tovább az alkalomnak megfelelően! Nyammm!

.