Zabpelyhes csicsóka fánk recept

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó báli időszak egyik legjellegzetesebb édessége a farsangi fánk. Most egy olyan zabpelyhes csicsóka fánk receptet mutatok, ami kicsit eltér az eddig megszokott fánk receptektől, de érdemes elkészíteni, mert egyszerű, egészséges és nagyon finom.

 

A zabpelyhes csicsóka fánk hozzávalói

 

Hozzávalók:

– 180 g csicsóka
– 60 g vaj
– 200 ml víz
– 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
– 2 db tojás
– szerecsendió ízlés szerint
– késhegynyi őrölt gyömbér
– 1 csipet só
– 2 evőkanál nyírfacukor
– 1 citrom reszelt héja
– 4-5 kanál zabpehely (a massza állagától függően)

 

 

Elkészítése

A csicsókát főzzük puhára, hámozzuk meg és pürésítsük.
Tegyük fel forrni a vizet, adjuk hozzá a vajat, sót, őrölt szerecsendiót. Amikor felforrt adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, a citromhéjat és a gyömbért. Átkeverjük és a sűrű masszát és félretesszük hűlni.
Amint kihűlt hozzáadjuk a csicsókapürét, egyenként a tojásokat, a zabpelyhet és jól összekeverjük.

Kanállal forró kókuszolajba adagoljuk és kisütjük.

 

Jó étvágyat kívánok,

Drácz Orsolya

naturalisa.meska.hu