Zabpelyhes csicsóka fánk recept
A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó báli időszak egyik legjellegzetesebb édessége a farsangi fánk. Most egy olyan zabpelyhes csicsóka fánk receptet mutatok, ami kicsit eltér az eddig megszokott fánk receptektől, de érdemes elkészíteni, mert egyszerű, egészséges és nagyon finom.
A zabpelyhes csicsóka fánk hozzávalói
Hozzávalók:
– 180 g csicsóka
|
Elkészítése
A csicsókát főzzük puhára, hámozzuk meg és pürésítsük.
Tegyük fel forrni a vizet, adjuk hozzá a vajat, sót, őrölt szerecsendiót. Amikor felforrt adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, a citromhéjat és a gyömbért. Átkeverjük és a sűrű masszát és félretesszük hűlni.
Amint kihűlt hozzáadjuk a csicsókapürét, egyenként a tojásokat, a zabpelyhet és jól összekeverjük.
Kanállal forró kókuszolajba adagoljuk és kisütjük.
Jó étvágyat kívánok,
Drácz Orsolya
naturalisa.meska.hu